Tuinen en Landhuizen Engeland 2019

'Tuinen en Landhuizen in Zuid-Oost Engeland'

€467
Busreis 5 dagen 29 april - 3 mei 2019 opstap: Groningen, Zwolle, Amersfoort

Parels van tuinen en landhuizen in Engeland

Meteen na het oversteken van het kanaal bezoeken we de prachtig aangelegde tuinen rondom het typisch Engelse Godinton House. We reizen naar een aantal top-tuinen en landhuizen in het Zuidoosten van Engeland. De streek staat zo bekend om haar schoonheid, dat het ook wel 'De tuin van Engeland' genoemd wordt. Wat te denken van Great Dixter house and gardens, de bekroonde tuinen van Pashley Manor en het indrukwekkende Hever Castle and gardens. Chartwell house and gardens mag ook zeker niet ontbreken. In dit huis woonde Winston Churchill. Alles ligt er nog, alsof hij zo de deur binnen kan wandelen... Ook brengen we een bezoek aan de enorme tuinen van 'the Royal Horticultural Society' in Wisley. We zien op deze reis vele bijzondere tuinen en typisch Engelse landhuizen en kastelen. Ook zal het bezoeken van prachtige plaatsen als Rye en Canterbury niet ontbreken. Voor de te bezoeken tuinen gaat tuindeskundige Manuel Vasse uit Merchtem (B) met ons mee.

informatie

OPSTAPPLAATSEN
– Groningen
– Zwolle
– Amersfoort

INBEGREPEN

 • Vervoer per luxe touringcar
 • Overtocht naar Engeland 
 • Verblijf in ***Hotel nabij Royal Tunbridge Wells
 • 4 maal continentaal ontbijt
 • 4 maal diner
 • Informatie over tuinen door Manuel Vasse (tuindeskundige)
 • Stadsplattegronden

NIET INBEGREPEN

 • Entreegelden landhuizen en tuinen EUR 75
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Lunches
 • Toeslag eenpersoonskamer EUR 100
Tuinen

We bezoeken de prachtigste Engelse tuinen, met een schat aan zeldzame planten. De tuinen die we bezoeken zijn: Great Dixster, Pashley Manor, Godinton, Royal Horticultural Society Wisley en Chartwell

Canterbury en Rye

Canterbury Rye zijn historische én bruisende plaatsen, met elk een uniek karakter. In deze plaatsen is er vrije tijd. Bovendien zijn er in Canterbury diverse tuinen te bekijken en niet te vergeten, de imposante kathedraal.

Kastelen en paleizen

De tuinen horen vaak bij imposante kastelen en paleizen. Uiteraard nemen we indien mogelijk een kijkje binnen. We bezoeken Chartwell House, Great Dixter House en het indrukwekkende Hever Castle.

Luxe busreis

We worden, zoals gebruikelijk bij VELVISION, vervoerd met een luxe touringcar, die van alle gemakken is voorzien. Zo komt u uitgerust aan op de plaats van bestemming.

Programma van dag tot dag

We zien op deze reis vele bijzondere soorten tuinen rondom typisch Engelse landhuizen en kastelen. Ook zal het bezoeken van een stad als Canterbury niet ontbreken. Hieronder een overzicht van de reis van dag tot dag. Deze invulling is onder voorbehoud van wijzigingen.

Maandag 29 april - Heenreis

Vertrek vanuit Groningen met verder opstapplaatsen in Zwolle, Amersfoort. Overtocht naar Dover en een bezoek aan Godinton House and Gardens.

Dinsdag 30 april - Great Dixter, Pashley Manor en Rye

Vandaag bezoeken we Great Dixter House met om het prachtige huis de beroemde tuinen. Ook bezoeken we de bekroonde tuinen van Pashley Manor en sluiten we de dag af met vrije tijd in het historische stadje Rye.

Woensdag 1 mei - Horticultural Society en Hever Castle
Vandaag bezoeken we de zeer uitgebreide tuinen van ‘the Royal Horticultural Society’ in Wisley. Een ware lust voor elke tuinliefhebber maar ook een heerlijk park om te wandelen. In de middag bezoeken we het indrukwekkende Hever Castle met daaromheen prachtig aangelegde tuinen.
Donderdag 2 mei - Chartwell en Canterbury
Een bezoek aan een bijzondere plaats: Chartwell. Op dit landgoed leefde Winston Churchill met zijn vrouw Clementine. We bekijken het prachtige landhuis waarin de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Rondom het huis zijn bezienswaardige tuinen die met veel zorg zijn aangelegd. In de middag bekijken we de mooie oude stad Canterbury
Vrijdag 3 mei - White Cliffs
Als afsluiting brengen we een bezoek aan de befaamde White Cliffs van Dover. Vervolgens reizen we terug naar Nederland.

Bekijk ook deze reizen!

Laat u verrassen en onderdompelen in cultureel Europa met de veelzijdige reizen van Velvision!

vol

Koorreis op maat

Engeland 2018

We gaan met een koor onder andere zingen in majestueuze kathedralen. Daarnaast zullen we de natuurlijk mooie steden bezoeken.

€ 397

Culturele reis

Leipzig, Köthen, Eisleben en Johannes Passion

Beleef de Johannes Passion van J.S. Bach op de plaats waar Bach het ooit zelf uitvoerde, in de Thomaskirche in Leipzig. De kerk waar Bach ook begraven ligt.

€ 467

Engeland

Tuinen en Landhuizen

We zien vele bijzondere tuinen en kassen rondom typisch Engelse landhuizen en ruïnes. Ook zal het bezoeken van een stad als Canterbury niet ontbreken.