Mattheüs Passion, Leipzig, Halle, Quedlinburg

Beluister de Matteüs Passion op de plek waar Bach het ooit zelf uitvoorde! Daarnaast bezoeken we Leipzig, Halle en Quedlinburg

€387 busreis 8 - 10 april 2020 3 dagen Opstapplaatsen: Groningen, Zwolle, Enschede

Matthaüs Passion Leipzig en meer!

Beleef samen Bachs meesterwerk, de Matthäus Passion in de kerk waar Bach het zelf uitvoerde en waar de componist zelf begraven ligt. Vorig jaar zaten we naast zijn graf te luisteren naar een van zijn andere passionen. Een bijzondere ervaring! Net als in de tijd van Bach wordt het werk uitgevoerd door het Thomanerchor (dat bestaat uit jongens en mannen), nu begeleid door het Gewandhaus Orchester en met medewerking van internationaal befaamde solisten. Dit concert is bij de prijs inbegrepen. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de stad Leipzig. We verblijven in het Parkhotel in het centrum van deze stad, dus 's avonds even lekker 'borrelen' in het centrum is mogelijk. Naast Leipzig bezoeken we o.a. de dom van Magdeburg, de stad Halle met een bezoek aan het Händel Museum en het oude stadje Quedlinburg dat op de werelderfgoedlijst staat. Alles ademt hier geschiedenis! Kortom, een belevenis!

Informatie

Reisdata: woensdag 8 april tot en met vrijdag 10 april 2020 Opstapplaatsen: Groningen, Zwolle, Enschede Bij de reis inbegrepen: - Reis per luxe touringcar - Verblijf in ****Hotel in het centrum van Leipzig - Tweemaal ontbijtbuffet - Eenmaal diner in het hotel - Eenmaal diner in Restaurant Das Alte Rathaus nabij de Thomaskirche - Entreebewijs Mattheüs Passion in de Thomaskirche te Leipzig (€53) - Bezoek aan Händel Museum te Halle - Bezoek aan de Dom van Magdeburg - Stadsplattegronden Niet bij de reis inbegrepen: - Lunches en drankjes - Diner dag drie - Reis- en annuleringsverzekering - Toeslag eenpersoonskamer € 35 Reissom € 387 Let op! Aanmelden kan tot 10 februari 2020 Minimaal aantal deelnemers: 30

Dagprogramma

Dag 1
We vertrekken uit Groningen en reizen via Zwolle en Enschede met enkele pauzes naar Magdeburg waar we de prachtige Dom bezoeken en vrije tijd hebben in het centrum van deze stad. We reizen door naar het Park Hotel in hartje Leipzig waar ons diner klaarstaat.
Dag 2
Vandaag bezoeken we het nabijgelegen stadje Halle. De stad waar G.F. Händel is geboren en waar hij werkte. We bezoeken zijn woonhuis waar nog veel eigendommen liggen van deze componist. Na in deze stad te hebben rondgekeken reizen we terug naar Leipzig. Tegen de avond eten we samen in het restaurant Das Alte Rathaus aan de Markt. Nat het diner bezoeken we de uitvoering van de Mathaüs Passion van J.S. Bach. Na het concert is er gelegenheid om nog de stad in te gaan om te ‘borrelen’.
Dag 3
We vertrekken weer uit Leipzig en bezoeken op onze terugweg nog het prachtige oude stadje Quedlinburg. Werkelijk alles ademt hier historie! In de loop van de avond hopen we weer in Nederland aan te komen.

Onze andere reizen

Bekijk ook eens een van onze andere reizen!

vol

Koorreis Duitsland

Wittenberg, Eisleben, Weimar

In oktober 2019 reizen we met het Noordermannenkoor uit Rijssen naar Lutherstadt Wittenberg, Lutherstadt Eisleben en het prachtige stadje Weimar (UNESCO werelderfgoed). Daarnaast brengen we een bezoek aan herinneringskamp Buchenwald. Het koor zal zingen in de Stadtkirche in Wittenberg en in de Petri-Pauli-Kirche in Eisleben.

€ 387

Muziekreis Duitsland

Leipzig, Quedlinburg, Halle en Matthäus Passion

Beleef de Matthäus Passion van J.S. Bach op de plaats waar Bach het ooit zelf uitvoerde, in de Thomaskirche in Leipzig. De kerk waar Bach ook begraven ligt. Ook bezoeken we de stad Halle waar o.a. G.F. Händel woonde en werkte. Daarnaast bezoeken we het werelderfgoed stadje Quedlinburg.
Muziekreis Engeland 2021

Koren in Cambridge en Oxford

Deze reis is in voorbereiding. Als er meer duidelijkheid is over de Brexit, zal deze reis definitief worden. We gaan luisteren naar koren in de twee belangrijkste universiteitssteden van Engeland. Meer informatie volgt.