Koorreis Engeland groot succes!

Een koorreis met koren van Jorrit Woudt

Muziekreis 5 dagen 65 personen

Zingen op unieke locaties in Engeland

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober 2018 zijn we met een samengesteld koor o.l.v. dirigent Jorrit Woudt op de meest bijzondere plekken in Engeland geweest. Een unieke belevenis... Je kunt reacties op deze reis lezen op mijn persoonlijke Facbook pagina (Edwin Velvis) Wilt u informatie over de mogelijkheden voor uw eigen koor? Stuur dan een bericht via onze contactpagina.

Zingen

Het koor waar we mee op reis zijn geweest heeft op prachtige locaties gezongen. Zo bezochten we de grote en imposante kathedraal van Peterborough waar het koor zong op een prachtige locatie in deze kerk. Ook mocht het koor zingen in de bijzondere Lady Chapel van de geliefde kathedraal in Ely. Een kapel met bijzondere akoestiek. Verder gaf het koor een concert in de Great St. Mary's Church (University Church) in Cambridge!

Cambridge

Deze stad is een bezoek waard. Je waant je vroeger tijden. Studenten lopen er in 'gowns' tussen de historische college gebouwen. Bovendien zingen in deze stad de beste koren. We hebben geluisterd naar het beroemde King's College Choir in hun adembenemend mooie kapel! Onder de indruk waren we van het koor van Trinity College. Wat kunnen ze in deze stad zingen!! Allemaal even prachtig! Er was voldoende gelegenheid om deze stad te bekijken, te zingen en te luisteren.

Windsor Castle

Op deze reis bezochten we ook het stadje Windsor. Hier staat het kasteel waarin koningin Elizabeth een groot deel van het jaar woont. In mei van dit jaar trouwde hier ook prins Harry met zijn Meghan. Wie heeft het niet op TV gezien! We bezochten dit kasteel en de geweldige kapel. Ook maakten een aantal deelnemers een wandeling naar het prestigieuze Eton College waar vele Royals naar school gingen.

Luxe busreis

Zoals gebruikelijk, werden we vervoerd met een luxe touringcar, die van alle gemakken was voorzien. Zo kwamen we uitgerust aan op de plaats van bestemming. We voeren via het Kanaal naar Engeland waar we aankwamen bij de indrukwekkende White Cliffs van Dover! Dat alleen al is een belevenis!

Programma

Hieronder zie je een aantal foto's van deze reis en het dagprogramma. Wilt u informatie voor de mogelijkheden voor uw koor? Stuur dan een bericht via onze contactpagina.

Maandag - Heenreis
Heenreis vanuit Enschede naar Calais en Dover. Een bezoek aan de kathedraal van Rochester op doorreis naar ons hotel nabij Cambridge.
Dinsdag - Kathedralen van Peterborough en Ely
In de ochtend een bezoek aan de kathedraal van Peterborough waar het koor een aantal stukken gaat zingen. In de middag reizen we door naar een van de meest geliefde kathedralen van Engeland in het kleine stadje Ely. We krijgen een rondleiding die eindigt met een optreden in de beroemde Lady Chapel. De kapel met ‘de mooiste akoestiek’ van Engeland. Vele beroemde koren nemen hier graag hun CD’s op. Aan het einde van de middag bezoeken we hier de Evensong als afsluiting van de dag.
Woensdag - Henley en Windsor Castle
Vandaag reizen we naar het mooie marktstadje Henley-on-Thames waar we een ruime koffiepauze houden. Henley heeft een prachtig marktplein met vele winkeltjes en restaurantjes. Er is bovendien een middeleeuwse brug en naastgelegen oude kerk. Na de koffie reizen we door naar Windsor waar we het beroemde kasteel van koningin Elizabeth gaan bekijken en de indrukwekkende kapel waarin prins Harry met zijn Meghan trouwde. We wandelen ook naar het prestigieuze Eton College!
Donderdag - Concert in Cambridge
Vandaag reizen we naar de universiteitsstad Cambridge. Een stad waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We maken een mooie wandeling langs historische plaatsen. Daarna zingen we een lunchconcert in de Great St. Mary’s Church (University Church) in het centrum van de stad. Na het concert is ieder vrij om de stad te bekijken, naar een museum te gaan, te wandelen langs ‘the Backs’ of gewoon op een terras te zitten. We sluiten de dag af met het bijwonen van een Evensong door het beroemde King’s College Choir. Een echte belevenis!
Vrijdag - Dover en Calais
We reizen terug naar Nederland via Dover en Calais. Voordat we op de boot stappen brengen nog een bezoek aan de beroemde White Cliffs van Dover. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over het dorp Dover, Dover Castle en de witte krijtrotsen. Voor middernacht weer thuis. Het einde van een heerlijke kijk, luister en zingreis…
“Hoe beschrijf je iets wat niet onder woorden te brengen is. We waren nog niet bekomen van de schoonheid van de kathedraal in Ely of we stonden met open mond naar boven te staren naar het immense geweld van de kathedraal in Peterborough. Gedurende het avontuur in Engeland werd het duidelijk hoe nietig de mens is in vergelijking met wat de mens kan bouwen. Het was een onvergetelijke reis, die naar meer smaakt.”
Willemien Wijbenga
Koorlid
“Een boeiende Engeland-reis. Ons koor Chaverim heeft zich met de evensong van die week goed voorbereid. Maar de reis overtrof al mijn verwachtingen. Wat een rijkdom aan kathedralen. Wat een rijkdom aan geschiedenis. Wat zingen de koren van de Colleges in Cambridge geweldig. En wat mij als amateur veldbioloog bijzonder trof, was de slechtvalk en zijn nestkast op een spits van de kathedraal in Rochester. De vrijwilligers vertelden enthousiast over 'hun' peregrine falcons en de jongen die elk jaar uitvlogen."
Fer Schipper
Koorlid

Bekijk ook deze reizen!

Laat u verrassen en onderdompelen in cultureel Europa met de veelzijdige reizen van Velvision!

vol

Koorreis op maat

Engeland 2018

We gaan met een koor onder andere zingen in majestueuze kathedralen en kapellen. Daarnaast bezoeken we de steden Cambridge, Ely en Peterborough. Ook een bezoek aan Windsor Castle staat op het programma.

€ 397

Culturele reis

Leipzig, Köthen, Eisleben en Johannes Passion

Beleef de Johannes Passion van J.S. Bach op de plaats waar Bach het ooit zelf uitvoerde, in de Thomaskirche in Leipzig. De kerk waar Bach ook begraven ligt. Ook bezoeken we de stad Köthen, waar Bach woonde en werkte als kapelmeester aan het hof.

€ 467

Engeland

Tuinen en Landhuizen

We zien vele bijzondere tuinen en kassen rondom typisch Engelse landhuizen en ruïnes. Ook zal het bezoeken van een stad als Canterbury niet ontbreken.