Koorreis Wittenberg, Eisleben, Weimar

Een koorreis met het Noordermannenkoor uit Rijssen

Muziekreis 3 dagen 100 personen

Zingen op unieke locaties in Duitsland

Van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 oktober 2019 gaan we met het Noordermannenkoor uit Rijssen naar twee Luther-steden Wittenberg en Eisleben. Daarnaast bezoeken we het indrukwekkende voormalige concentratiekamp Buchenwald en brengen we een bezoek aan het prachtige stadje Weimar dat staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Er wordt muziek gemaakt in Wittenberg en in Eisleben. Wilt u informatie over de mogelijkheden voor uw eigen koor? Stuur dan een bericht via onze contactpagina.

Zingen

Het Noordermannenkoor hoopt te zingen in de doopkerk van Luther, de Petri-Pauli-Kirche in Eisleben en in de Stadtkirche in Wittenberg. Twee prachtige historische locaties. Het koor staat onder leiding van dirigent Edwin Velvis en zal op het orgel worden begeleid.

Wittenberg

Wittenberg is een stadje in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Sinds 1922 noemt men de stad Lutherstadt Wittenberg. In deze stad bevestigde Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de Slotkapel (Schlosskirche) op 31 oktober 1517. Hier begon de Reformatie. We bezoeken de Schlosskirche en de Stadtkirche waar het koor zal zingen. In Wittenberg vinden we ook het Lutherhuis en het huis van reformator Melanchton. Maarten Luther is in de Slotkerk in Wittenberg begraven.

Eisleben

In dit stadje is Maarten Luther geboren op 10 november 1483. Een prachtig bronzen monument op het marktplein herinnert nog aan deze reformator. Het geboortehuis van Luther is tegenwoordig een museum. Maarten Luther is ook in Eisleben overleden (18 februari 1546). Hij woonde daar niet maar was er tijdelijk om te bemiddelen in een ruzie tussen twee takken van de graven van Mansfeld. In deze laatste weken van zijn leven heeft hij nog in Eisleben zijn laatste preken gehouden.

Weimar en Buchenwald

We brengen ook een bezoek aan het prachtige stadje Weimar. De stad van filosofen en schrijvers als Nietsche en Goethe. Maar ook Johann Sebastian Bach woonde hier met zijn gezin in de periode dat hij werkte aan het hof als kapelmeester op Schloss Weimar. Dichtbij Weimar ligt voormalig concentratiekamp Buchenwald dat in 1937 door Heinrich Himmler werd gebouwd. Hier krijgen we een indrukwekkende rondleiding.

Programma

Hieronder zie je een aantal foto's van deze reis en het dagprogramma. Wilt u informatie voor de mogelijkheden voor uw koor? Stuur dan een bericht via onze contactpagina.

Donderdag 24 oktober - Lutherstadt Eisleben
We vertrekken vanuit Rijssen en brengen onderweg een bezoek aan Lutherstadt Eisleben waar het koor in de Petri-Pauli-Kirche een optreden verzorgt.
Vrijdag 25 oktober - Buchenwald en Weimar
Vanmorgen brengen we een bezoek aan Herinneringskamp Buchenwald, waar we een rondleiding zullen krijgen. In de middag bezoeken we het prachtige stadje Weimar.
Zaterdag - Lutherstadt Wittenberg
Voor we weer naar Rijssen rijden, brengen we een bezoek aan Lutherstadt Wittenberg. Hier bezoeken we de Slotkerk waar Maarten Luther begraven ligt en hier in Wittenberg zal het koor een optreden verzorgen in de imposante Stadtkirche.
“Hoe beschrijf je iets wat niet onder woorden te brengen is. We waren nog niet bekomen van de schoonheid van de kathedraal in Ely of we stonden met open mond naar boven te staren naar het immense geweld van de kathedraal in Peterborough. Gedurende het avontuur in Engeland werd het duidelijk hoe nietig de mens is in vergelijking met wat de mens kan bouwen. Het was een onvergetelijke reis, die naar meer smaakt.”
Willemien Wijbenga
Koorlid
“Een boeiende Engeland-reis. Ons koor Chaverim heeft zich met de evensong van die week goed voorbereid. Maar de reis overtrof al mijn verwachtingen. Wat een rijkdom aan kathedralen. Wat een rijkdom aan geschiedenis. Wat zingen de koren van de Colleges in Cambridge geweldig. En wat mij als amateur veldbioloog bijzonder trof, was de slechtvalk en zijn nestkast op een spits van de kathedraal in Rochester. De vrijwilligers vertelden enthousiast over 'hun' peregrine falcons en de jongen die elk jaar uitvlogen."
Fer Schipper
Koorlid

Bekijk ook deze reizen!

Laat u verrassen en onderdompelen in cultureel Europa met de veelzijdige reizen van Velvision!

vol

Koorreis Duitsland

Wittenberg, Eisleben, Weimar

In oktober 2019 reizen we met het Noordermannenkoor uit Rijssen naar Lutherstadt Wittenberg, Lutherstadt Eisleben en het prachtige stadje Weimar (UNESCO werelderfgoed). Daarnaast brengen we een bezoek aan herinneringskamp Buchenwald. Het koor zal zingen in de Stadtkirche in Wittenberg en in de Petri-Pauli-Kirche in Eisleben.

€ 397

Muziekreis Duitsland

Leipzig, Quedlinburg, Halle en Matthäus Passion

Beleef de Matthäus Passion van J.S. Bach op de plaats waar Bach het ooit zelf uitvoerde, in de Thomaskirche in Leipzig. De kerk waar Bach ook begraven ligt. Ook bezoeken we de stad Halle waar o.a. G.F. Händel woonde en werkte. Daarnaast bezoeken we het werelderfgoed stadje Quedlinburg.
Muziekreis Engeland

Koren in Cambridge en Oxford

Deze reis is in voorbereiding. Als er meer duidelijkheid is over de Brexit, zal deze reis definitief worden. We gaan luisteren naar koren in de twee belangrijkste universiteitssteden van Engeland. Het King's College Choir, St. John's College Choir, Trinity College Choir, Clare College Choir, New College Choir, Magdalen College Choir en Christ Church Cathedral Choir kunnen worden beluisterd tijdens deze reis. Meer informatie volgt.