Matthäus-Passion in Leipzig --in voorbereiding--

Beleef de Johannes Passion van J.S. Bach op de plaats waar Bach het ooit zelf uitvoerde!

€397
Muziekreis 8 - 10 april 2020 3 dagen opstap: Groningen, Zwolle, Enschede

Terug naar de basis

Beleef de Matthäus-Passion van J.S. Bach op de plaats waar Bach het ooit zelf uitvoerde, in de Thomaskirche in Leipzig. De kerk waarin Bach ook begraven ligt. Net als toen, wordt de Johannes Passion uitgevoerd door het Thomanerchor (dat bestaat uit jongens en mannen), nu begeleid door het Gewandhaus Orchester en met medewerking van internationaal befaamde solisten. Dit concert is bij de prijs inbegrepen. Naast een bezoek aan de uitvoering van dit meesterwerk brengen we een bezoek aan de stad van componist G.F. Händel, Halle waar we het prachtige Händelmuseum kunnen bekijken. Ook bezoeken we het middeleeuwse stadje Quedlinburg (UNESCO werelderfgoed)

Informatie

OPSTAPPLAATSEN: - Groningen - Zwolle - Enschede INBEGREPEN: - Vervoer per luxe touringcar - Verblijf in ****Hotel in centrum van Leipzig - twee maal ontbijt - eenmaal 3-gangen diner in het hotel - eenmaal 3-gangen diner in restaurant Das Alte Rathaus in Leipzig - Entreebewijs Matthäus-Passion in de Thomaskirche in Leipzig (€55) - Bezoek aan Händel museum in Halle óf het Bach museum in Leipzig - Stadsplattegronden van de te bezoeken locaties - Nieuwsbrieven NIET INBEGREPEN: - Lunches - Diner dag 3 - drankjes bij diners - Reis- en annuleringsverzekering - Toeslag eenpersoonskamer € 30 minimaal aantal deelnemers is 30 LET OP: aanmelden kan tot 10 februari 2020! programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Dagprogramma

We gaan niet alleen naar de Matthäus Passion luisteren. Ook bezoeken we Magdeburg, Halle en Quedlinburg...

Dag 1 - Reis vanaf Groningen, Zwolle en Enschede
Op deze eerste dag reizen we naar de stad Magdeburg waar we de grote en imposante Dom bezoeken. Er is hierna nog vrije tijd in deze oude stad. We reizen door naar het Park Hotel in Leipzig waar een driegangendiner klaarstaat.
Dag 2 - Leipzig en Mattäus-Passion
In de ochtend vertrekken we naar het stadje Halle. Dit is de stad waar de bekende componist G.F. Händel woonde en werkte. Hier bezoeken we het Händelhuis en het centrum van deze stad. In de Stadtkirche vinden we een van de mooist bewaard gebleven dodenmaskers van Maarten Luther. In de middag een 3-gangen diner in Restaurant Das Alte Rathaus aan de Markt in Leipzig. ‘s Avonds bezoeken we de uitvoering van de Matthäus-Passion van Bach in de Thomaskirche m.m.v. het Thomanerchor, het Gewandhaus Orchester en diverse internationaal befaamde solisten. Na het concert is er gelegenheid om in de stad nog te ‘borrelen’.
Dag 3 - Bezoek aan Quedlinburg
Op deze laatste dag reizen we naar het middeleeuwse stadje Quedlinburg. Werkelijk alles in dit stadje ademt oudheid. Het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Aan de ene kant kun je de burcht bezoeken, hoog op de berg en aan de andere kant is er het oude centrum in het dal.

Onze andere reizen

Bekijk ook eens een van onze andere reizen!

vol

Koorreis Duitsland

Wittenberg, Eisleben, Weimar

In oktober 2019 reizen we met het Noordermannenkoor uit Rijssen naar Lutherstadt Wittenberg, Lutherstadt Eisleben en het prachtige stadje Weimar (UNESCO werelderfgoed). Daarnaast brengen we een bezoek aan herinneringskamp Buchenwald. Het koor zal zingen in de Stadtkirche in Wittenberg en in de Petri-Pauli-Kirche in Eisleben.

€ 397

Muziekreis Duitsland

Leipzig, Quedlinburg, Halle en Matthäus Passion

Beleef de Matthäus Passion van J.S. Bach op de plaats waar Bach het ooit zelf uitvoerde, in de Thomaskirche in Leipzig. De kerk waar Bach ook begraven ligt. Ook bezoeken we de stad Halle waar o.a. G.F. Händel woonde en werkte. Daarnaast bezoeken we het werelderfgoed stadje Quedlinburg.
Muziekreis Engeland

Koren in Cambridge en Oxford

Deze reis is in voorbereiding. Als er meer duidelijkheid is over de Brexit, zal deze reis definitief worden. We gaan luisteren naar koren in de twee belangrijkste universiteitssteden van Engeland. Meer informatie volgt.