Leipzig, Köthen, Eisleben en Johannes Passion

Beleef de Johannes Passion van J.S. Bach op de plaats waar Bach het ooit zelf uitvoerde!

€397
Muziekreis 17 - 19 april 2019 3 dagen opstap: Groningen, Zwolle, Enschede

Terug naar de basis

Beleef de Johannes Passion van J.S. Bach op de plaats waar Bach het ooit zelf uitvoerde, in de Thomaskirche in Leipzig. De kerk waarin Bach ook begraven ligt. Net als toen, wordt de Johannes Passion uitgevoerd door het Thomanerchor (dat bestaat uit jongens en mannen), nu begeleid door het Gewandhaus Orchester en met medewerking van internationaal befaamde solisten. Dit concert is bij de prijs inbegrepen. Naast een bezoek aan de uitvoering van dit meesterwerk brengen we een bezoek aan het stadje Köthen, waar Bach gewoond en gewerkt heeft als kapelmeester aan het hof. We krijgen een rondleiding door het Kasteel waar Bach werkte en er is gelegenheid het centrum van de stad te bezoeken met o.a. het woonhuis van Bach met monument voor deze componist. Ook het Bach-museum in Leipzig staat op het programma inclusief een wandeling door het stadscentrum. We dineren in Das Alter Rathaus aan de grote markt in Leipzig als opmaat voor het concert, de uitvoering van de befaamde Johannes Passion. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan Lutherstadt Eisleben, het prachtige stadje waar Maarten Luther is geboren, zijn laatste preken hield en er is gestorven. Bach verwerkte veel liederen van Luther in zijn werken. Lees hieronder de dagplanning en geef je op voor deze unieke muzikale Bach belevenis!

Informatie

OPSTAPPLAATSEN: - Groningen - Zwolle - Enschede INBEGREPEN: - Vervoer per luxe touringcar - Verblijf in ****Hotel in centrum van Leipzig met ontbijt en eenmaal 3-gangen diner - 3-gangen diner in restaurant Das Alte Rathaus in Leipzig - Entreebewijs Johannes Passion in de Thomaskirche in Leipzig - Bezoek aan het kasteel in Köthen waar Bach werkte, met rondleiding. - Bezoek aan het Bach-museum in Leipzig - Bezoek aan Lutherstadt Eisleben - Stadsplattegronden NIET INBEGREPEN: - Lunches - Diner dag 3 - drankjes bij diners - Reis- en annuleringsverzekering - Toeslag eenpersoonskamer EUR 30 minimaal aantal deelnemers is 30 programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Dagprogramma

We gaan niet alleen naar het concert luisteren. Ook bezoeken we het stadje Köthen waar Bach veel van zijn instrumentale muziek schreef aan het hof. Hij schreef er onder andere zijn bekende Cellosuites. We sluiten de reis af met een bezoek aan Lutherstadt Eisleben.

Dag 1 - Reis vanaf Groningen, Zwolle en Enschede
Bezoek aan Kasteel (Schloss) Köthen waar Bach werkte, met rondleiding o.a. door de hofkapel waar Bach zijn kinderen liet dopen. 3-gangendiner in het hotel in het centrum van Leipzig.
Dag 2 - Leipzig en Johannes Passion
Rondwandeling door Leipzig met een bezoek aan het Bach-museum. In de middag een 3-gangen diner in Restaurant Das Alte Rathaus aan de Markt in Leipzig. ‘s Avonds bezoeken we de uitvoering van de Johannes Passion van Bach in de Thomaskirche m.m.v. het Thomanerchor, het Gewandhaus Orchester en diverse internationaal befaamde solisten. Na het concert is er gelegenheid om in de stad nog te ‘borrelen’.
Dag 3 - Terugreis met bezoek aan Lutherstadt Eisleben
Terugreis met een bezoek aan Lutherstadt Eisleben. Hier vinden we het geboorte- en sterfhuis van Maarten Luther. Ook kunnen we de kerken bezichtigen waar Luther zijn kinderen liet dopen en waar hij zijn laatste preken hield (de preekstoel is er nog). We hopen tegen de avond van deze Goede Vrijdag weer thuis te zijn.

Onze andere reizen

Bekijk ook eens een van onze andere reizen!

vol

Koorreis op maat

Engeland 2018

We zijn met een koor naar Engeland geweest om onder andere evensongs te zingen in majestueuze kathedralen. Deze reis was een groot succes, mede door het prachtige weer!

€ 397

Culturele reis

Leipzig, Köthen, Eisleben en Johannes Passion

Beleef de Johannes Passion van J.S. Bach op de plaats waar Bach het ooit zelf uitvoerde, in de Thomaskirche in Leipzig. De kerk waar Bach ook begraven ligt.

€ 467

Engeland

Tuinen en Landhuizen

We zien vele bijzondere tuinen en kassen rondom typisch Engelse landhuizen en ruïnes. Ook zal het bezoeken van een stad als Canterbury niet ontbreken.